субота, 5 листопада 2011 р.

Перший досвід

З дитинства не любила і не вміла готувати. Але приходилось і з часом я навіть навчилась отримувати певне задоволення від перебування на кухні сама-на-сам з їжею. Тому тепер готую, але тільки коли ніхто не заважає.

Сьогодні вперше пекла пиріг.
Моя Оля уже пекла його кілька разів і виходило в неї неперевершено. Цього разу до процесу залучили й мене.

Рецепт простий:

1. Просіяти кукурудзяну муку. Процес страшенно заспокійливий і вдумливий. Муки потрібно дві склянки.
2. Додати квасного молока (чи перебродженого магазинного кефіру), півтори склянки цекру і чайну ложку харчової соди. Все це перемішати.
3. Приготувати начинку. В нашому випадку це були яблука/гарбуз, потерті на буряковій терці. Можна давати що завгодно, аби лиш солодке і не надто соковите (бо протече). Цю масу я ще добряче присипала корицею.
4. Пательню потрібно вистелити провоскованим папером для випікання. А тоді так: шар тіста, шар начинки, і решта тіста.
В духовку до приготування. Смачного)

Немає коментарів:

Дописати коментар