вівторок, 13 березня 2012 р.

Я маю мрію... (с)

Білоруська мрія / Белорусская мечта
Рік виходу: 2011 

Жанр: Документальний 
Режисер: Катерина Кибальчич

Не має значення, як його звуть. Це може бути ваш сусід, брат, чи просто незнайомий перехожий. Це може бути симпатичний хлопець, з яким ви зустрілись поглядом у метро. Це може бути обірваний жебрак, якого уже давно ніде ніхто не чекає.

Ось уже вісімнадцять років він живе в країні "останнього диктатора Європи".
Проте він має мрію...


Він правдиво й без зайвого пафосу розповідає про події 19 грудня 2010 року на площі Незалежності, коли спецназ жорстоко розігнав мирну демонстрацію опозиції. Росповідає словами очевидця, словами учасника. 
В основу фільму лягли події 2010 - 2011 років в Білорусі: президентська кампанія, репресії над інакодумцями, суди над білоруською опозицією і те, як це відбилося на житті «найстабільнішої» пост-радянської республіки.

Переглянути потрібно кожному. І не тільки тому, що на очі навертаються сльози. 
На якійсь із надцятих хвилин на тебе сходить прозріння і схожість з теперішньою ситуацією в Україні набуває беззаперечної ясності. Так, можливо наш "Яник" і виглядає милим дитятком в порівнянні з "Бацькою", проте той також колись умів бути милим. Умів важити на заводах картоплю й балакати відверті дурниці. Але білорусам чомусь уже давно не смішно...

«Білоруська мрія» - це розповідь про те, як режим може зламати людину.

6 листопада 2011 року, пройшла таємна прем'єра  фільму, про яку, задля безпеки, до останнього моменту знала тільки невеличка групка "своїх".


Тому: революцію - до серця.
Задумайтесь.



Немає коментарів:

Дописати коментар